Консултации

Ще чуем какво искаш, какво желаеш да постигнеш. А ако все още не знаеш, заедно ще установим. Подборът на специалност и университет e една от най-важните стъпки по пътя към успешна професионална реализация. При нас освен съвет ще усетиш и удоволствието от предстоящото важно събитие в живота ти – започването на университетското образование.

За бъдещите магистри ние сме на разположение, за  да намерим най-добрата специалност, която да направи плавен преход към света на реалния професионализъм! Ще те информираме за новости в сферата на висшето образование, както и най-актуалните магистърски програми в американски и европейски университети.

В морето от информация ето няколко спасителни сламки. Тук ще откриеш отговори на много въпроси, които ще породят още стотици…Споко, всичко ще бъде наред! :)

А сега сериозно. Погледни информацията, която е дадена в сайтовете по-долу. Ще получиш съвети, свързани с целия процес на кандидатстване, както и предлагани бакалавърски и магистърски програми в Европа и САЩ. Потопи се без посока и това, което търсиш постепенно ще придобие ясни очертания. При желание да обсъдиш нещо с професионалист, ние сме на твое разположение!

Ако искаш сам да се подготвиш за кандидатстването, екипът на Диверса – С ще ти дава напътствия онлайн за всеки етап от дългия път до подаване на документите в желания университет. За нас ще бъде удоволствие да публикуваме в „Нашите съвети“ теми от особен интерес за теб . Така че очакваме твоите предложения на office.diverssas@gmail.com!

Полезни сайтове:

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Чрез UCAS се кандидатства в почти всички британски университети. На този сайт можеш да намериш информация, свързана с всички изисквания към кандидат-студентите. 

 

Ако те интересуват класациите на университетите в цял свят The Timesправи такава ежегодно. Ако те интересува на кое място подреждат университетите, в които искаш да кандидатстваш, погледни тук.

 

Във Великобритания е възможно отпускането на заем, за да платиш висшето си образование. Student Loans Company ще ти даде точна информация какво се изисква. Връщането на заема се определя от годишния ти доход, който трябва да бъде над 21000 GBP, когато започнеш работа след завършването.

САЩ

За желаещите да продължат образованието си в САЩ Collegeboard ще ти даде подробна информация за колежите и университетите, в които можеш да кандидатстваш, както и напътствия как да се подготвиш.

U.S. News Education e сайт, който дава подробна информация за висшето образование в САЩ.

collegeviewlogoCollegeView предоставя възможност за търсене на колежи и     университети по определени критерии. Тук информацията може да бъде подбрана на базата на 10 филтъра.

В BigFuture  също можеш да търсиш колежи и университети, като  филтрите тук са 20.

EducationUSA      e сайт, на който можеш да намериш информация за  акредитираните колежи и университети, както и за целия процес на подготовка и кандидатстване. Има и отделна секция специално за чуждестранните студенти. Ако се нуждаеш от консултация, можеш да се свържеш с техен представител в България

В About.com ще прочетеш съвети за всеки етап от подготовката ти за колежа/университета.

ЕВРОПА

Bachelorsportal.eu е търсачка за бакалавърски програми в  цяла Европа по страни и специалности.

 

Mastersportal.eu е търсачка за магистърски програми в  цяла Европа по страни и специалности.

 

Възможностите и изискванията към кандидата за получаване на стипендия по време на следването можеш да намериш в Scholarshipportal.eu.

ГЕРМАНИЯ

Studienwahl.de e сайт, който предоставя всякаква информация, свързана с висшето образование в Германия.

 

Възможности за обучение в Германия и получаване на стипендии ще откриеш на Deutscher Akademischer Austausch Dienst.

ФРАНЦИЯ

Admission Post Bac е сайтът, чрез който се кандидатства във френски университет. Можеш да селектираш информация по различни критерии и да видиш кои университети предлага твоята специалност.

ХОЛАНДИЯ

Studyinholland дава подробна информация за възможностите за обучение, намиране на стаж и работа в Холандия. Чрез търсачката ще се запознаеш какви специалности се предлагат в местните университетите.

ШВЕЦИЯ

UniversityADMISSIONS.SE е сайтът, чрез който трябва да подадеш апликационната си форма за бакалавърска и магистърска програма. На него ще намериш и подробна информация за целия процес на кандидатстване, крайните  срокове и необходимите допълнителни документи.